Hypotheekadviseur Leeuwarden: Wonen zoals jij dat wil

Een hypotheek berekenen is meer dan een paar getallen in de computer zetten. Voor onze hypotheekadviseur is het een zoektocht naar dat wat het beste bij jou past. De zoektocht naar de juiste lening en laagste hypotheekrente, die begint met een kop koffie bij ons op kantoor. Of, als dat beter uitkomt, via de webcam.

Onze hypotheekadviseurs kunnen je in heel Nederland helpen!

Paul, adviseur hypotheken
Gonda, adviseur hypotheken

Vraag een adviesgesprek aan

Velden met een * zijn verplicht. We nemen z.s.m. contact met je op.

Wij kijken verder dan de rest

Het beste advies, voor een zorgeloze toekomst.

 • Voor iedereen: Wij kennen de mogelijkheden voor ondernemers, uitzendkrachten en flexwerkers om toch een hypotheek af te sluiten
 • Kansen creëren: Wij zoeken naar het maximale leenbedrag dat past bij je inkomen en situatie. Met onze jarenlange ervaring vinden wij vaak een hoger leenbedrag dan een online offertetool dat doet
 • Gezond verstand: Wij kijken ook of je na je rentevaste periode nog je hypotheek kan betalen. En of je je hypotheek ook kan betalen als je arbeidsongeschikt wordt
 • Volledige begeleiding: een hypotheekadvies houdt voor ons niet op bij de sleuteloverdracht.

Hypotheek berekenen en plannen

Een huis koop je niet elke dag, dus dat begint met de budgettering. Wat betaal je nu per maand en past een nieuwe hypotheek bij je uitgaven? Kun je met een nieuwe hypotheek nog wel op vakantie, of vind je dat helemaal niet belangrijk?

Wij kijken naar jouw totaalplaatje, bekijken het gevolg van de verschillende keuzes die je kunt maken en helpen je zo om je perfecte toekomst te plannen. Ook als het leven anders loopt dan verwacht. In heldere grafieken laten wij u zien wat er met de inkomsten van jou en je gezin gebeurt bij pensioen, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden.

Onze hypotheekadviseur zoekt de laagste hypotheekrente

Een onafhankelijk hypotheekadviseur is een specialist op het gebied van financiële producten. Hij kent de wet- en regelgeving als geen ander en is daardoor in staat om een verantwoord advies te geven. Nu én in de toekomst.

Hij zorgt ervoor dat je de beste hypotheek krijgt. Dus én gunstigste voorwaarden én de laagste hypotheekrente. Hij inventariseert jouw wensen, gaat je hypotheek berekenen en begeleidt de totstandkoming van de hypotheek van A tot Z.

Dáárom Balans

De voordelen van een goed hypotheekadvies op een rij.

 • Snel: Binnen een week weet je waar je aan toe bent
 • Webcam: Een persoonlijk adviesgesprek kan op ons kantoor in Leeuwarden, maar ook via de webcam. Wij overleggen wanneer het jou uitkomt

Wil je ook weten waar je aan toe bent? Hoeveel je kunt lenen en hoe laag je hypotheekrente wordt? Doe de online check en maak vandaag nog een afspraak om te horen wat mogelijk én wat slim is.

Het voordeel van onafhankelijk hypotheekadvies

Een nieuw huis betekent een nieuwe fase in je leven. Dan geeft het een goed gevoel als je die fase ingaat met een goede hypotheekplanning en een hypotheekadviseur die met je meedenkt. Wij gaan verder dan hypotheekverstrekkers. Veel verder. Waarom? Omdat wij onafhankelijk advies bieden. Wij zijn niet gebonden aan een bepaalde bank, maar kunnen het hele aanbod vergelijken om zo de juiste hypotheek te vinden.

De hypotheekadviseur in Leeuwarden

Onze hypotheekadviseur zoekt de laagste rente. Doordat Balans onafhankelijk is van derden zullen er geen hypotheekverstrekkers voorgetrokken worden. Zo zorgen we er voor dat je altijd een eerlijk en goed hypotheek aanbod ontvangt. Onze hypotheekadviseur begeleid de totstandkoming van de hypotheek van begin tot eind.

De begeleiding houdt niet op bij de sleutelopdracht, onze hypotheekadviseur blijft bereikbaar voor al je vragen over de wet- en regelgeving.

De voordelen van Balans op een rij

Snel: We zorgen er voor dat je binnen een week weet waar je aan toe bent.

Digitaal afspreken: Het is mogelijk om via de webcam een adviesgesprek in te plannen, wanneer het jou uitkomt.

Onafhankelijk: Balans is onafhankelijk van derden en kan daarom altijd een eerlijk advies uitbrengen.

Persoonlijk: Wij geloven in een persoonlijke aanpak en denken met jou mee om voor jou de beste hypotheek te regelen.

Alles wat je moet weten over het afsluiten van een hypotheek

Ieder jaar zijn er een hoop mensen die een hypotheek willen afsluiten. Van de mensen die net klaar zijn met studeren tot aan de beleggers die willen beginnen met vastgoed. Het afsluiten van een hypotheek is nog niet zo eenvoudig als je zou denken. Er kom dan ook aardig wat bij kijken. Dit is de reden dat je er verstandig aan doet om langs te komen voor een hypotheekadviseur.

De verschillende soorten hypotheken

Er zijn een groot aantal soorten hypotheken waar je voor kunt kiezen in ons land. Bij sommige Nederlandse hypotheken moet je direct beginnen met het aflossen van de lening samen met de rente, terwijl je  bij andere hypotheken de aflossing kunt uitstellen en alleen de rente hoeft te betalen.

Sinds de veranderingen in 2013 zijn de enige soorten hypotheken die in aanmerking komen voor de renteaftrek annuïteiten en lineaire hypotheekmodellen, waarbij de lening binnen 30 jaar wordt afgelost via maandelijkse aflossingen. We hebben hieronder de belangrijkste soorten hypotheken voor je wat nader toegelicht:

Lineaire hypotheek

Met een lineaire hypotheek betaal je elke maand een vast bedrag af, plus de rente. Je schuld wordt elke maand verminderd, wat ook de rente zal doen verminderen. Een lineaire hypotheek is nuttig wanneer je jouw hypotheek zo snel mogelijk wilt aflossen, hoewel de eerste aflossingen relatief hoog zijn.

Annuïteitenhypotheek

In de beginjaren van een annuïteitenhypotheek bestaan je maandelijkse betalingen voor een groot deel uit rente en een klein deel uit aflossing van de lening. Na verloop van tijd, naarmate jouw schuld geleidelijk aan afneemt, neemt ook de hoogte van de rente die je betaalt af. Tegen het einde van de hypotheekperiode keert het saldo terug, wat betekent dat je lagere rentebetalingen en hogere leningsaflossingen betaalt.

Levenshypotheek

Deze hypotheek combineert een lening met een levensverzekering. Je betaalt een maandelijkse of jaarlijkse premie voor de levensverzekering plus rente op de lening. Gedurende de looptijd van de hypotheek betaal je jouw schuld niet af, maar wordt deze aan het einde van de looptijd via de levensverzekering afgelost. Er is ook een gegarandeerde versie van deze hypotheek met een gegarandeerd rendement waardoor je het krediet aan het einde van de looptijd kunt aflossen

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een hypotheek met alleen rente maak je geen aflossingen op de lening, in plaats daarvan betaalt je de rente op maandbasis. Banken staan dit soort hypotheken alleen onder bepaalde voorwaarden toe en je moet het kapitaal op een later tijdstip aflossen van een spaar- of beleggingsrekening.

Hoeveel lenen – de werkwijze achter de hypotheek

In Nederland kun je tot meer dan 100% van de marktwaarde van je huis financieren. Dus als de waarde €200.000 is, kun je een hypotheek krijgen voor maar liefst €200.000 of meer. Zo simpel is het eigenlijk. Houd er echter rekening mee dat je een deel van je eigen geld op tafel moet leggen voor het afsluiten van een hypotheek. Dit komt met name door het feit dat er verschillende kosten verbonden zijn aan de aankoop van een woning die niet kunnen worden gefinancierd (hoewel we soms kunnen helpen). Dit zijn enkele van de kosten die je vaak uit eigen zak moet betalen:

 • Een overdrachtsbelasting die 2% van de verkoopprijs van de woning bedraagt.
 • De vergoeding voor het taxatie/waarderingsrapport
 • Regelingsvergoeding voor de hypotheek
 • Het honorarium voor de notaris
 • De 10% aanbetaling of bankgarantie

Als vuistregel geldt dat de kosten voor het kopen van een huis ongeveer 4% tot 6% van de woningprijs zullen bedragen. Mocht je hier meer informatie over willen weten dan is het altijd mogelijk om even contact op te nemen met een van onze hypotheekadviseurs.

Beleggen en hypotheken – kan dit samen?

Er zijn aanzienlijk veel mensen in ons land die vermogend zijn. Voor deze mensen kan het verstandig zijn om een hypotheek af te sluiten. Echter zal je hier wel de nodige vragen over hebben voordat je aan de slag kunt gaan. Kan ik bijvoorbeeld een huis kopen om te verhuren? Helaas is dat niet mogelijk met een ‘normale’ hypotheek. Met deze hypotheken is het niet toegestaan om je huis te verhuren. Ze zijn strikt bedoeld om er zelf te wonen.

Alleen in bijzondere omstandigheden zoals een langdurige leegstand of een overgangsperiode kun je de woning voor een beperkte periode en met toestemming van de hypotheekverstrekker verhuren. Er zijn echter speciale koop-naar-huurhypotheken. Maar de rente is altijd vrij hoog en je hebt zelf wat geld nodig om te investeren, tot 30-50%. Over deze hypotheken kunnen onze adviseurs je uiteraard altijd adviseren.

Hoe kan een hypotheekadviseur helpen om een hypotheek af te sluiten?

Zoals je wel kunt zien zijn er in Nederland nogal wat voorwaarden voor het verkrijgen van een hypotheek. Maar onze adviseurs zijn er om je te helpen de best mogelijke hypotheek voor jouw situatie te vinden. Wij kennen de weg in het labyrint van alle regelgeving omtrent de woningmarkt, met al hun eigenaardige eisen en kleine lettertjes eisen. Onze adviseurs staan je bij voor het uitzoeken van de juiste hypotheek en voor het invullen van de benodigde gegevens ter verstrekking van deze lening.

Het enige dat voor ons van belang is, is dat we jou kunnen helpen bij de aankoop van een huis. Neem contact met ons op als ook jij een hypotheek op de meest toegankelijke manier mogelijk wilt afsluiten.

Waar op letten bij een hypotheek afsluiten?

Als afsluiter hebben we een aantal handige tips die wij je mee kunnen geven voor het afsluiten van een hypotheek. Door op deze zaken te letten zorg je ervoor dat je jouw hypotheek op de beste manier kunt afsluiten:

 • Verzwijg je studieschuld niet – mocht je een studieschuld hebben dan is het geen goed idee om dit te verzwijgen. Hier kan je namelijk in problemen mee komen met de bank. Nu in de toekomst mogelijk de studieschuld onder de BKR regeling gaat vallen is het van belang dat je hier open over bent bij het afsluiten van de hypotheek.
 • Doe voldoende onderzoek – ondanks het feit dat je het liefst zo snel mogelijk je nieuwe huis koopt is het handig om het rustig aan te doen. Neem de tijd om de verschillende soorten hypotheken goed te vergelijken en ga altijd op onderzoek uit.
 • Leen wat je kunt betalen – een te hoge hypotheek afsluiten is nooit slim, dit zadelt je namelijk met een hoop schulden op. Leen dus altijd het bedrag waarvan je denkt dat je het in de toekomst terug kunt betalen en zorg ervoor dat je je aan dit gestelde bedrag houdt.
Via Balans lukte het me  als zzp'er om een hypotheek af te sluiten.
Robin van der Harst
Daniel El-aridi
Daniel El-aridi
13:03 09 Sep 20
Ik heb een hele goede ervaring gehad met Balans. Ze geven niet alleen advies maar leggen ook stap voor stap uit waarom... je bij bijvoorbeeld een andere verzekeraar beter uit bent. Ze leggen alles goed uit zodat je het ook snapt en komen niet met dure woorden die niemand begrijpt. Ze zijn verder heel persoonlijk wat een goed gevoel geeft als het gaat om financiële zaken.lees meer
Job Vlak
Job Vlak
11:52 02 Sep 20
Balans biedt uitstekend maatwerk en heeft daarvoor ook de nodige expertise in huis. Nooit geweten dat verzekerd zijn zo... ontzorgend kan werken, en je dus zelf meer ruimte hebt voor je eigen (prive) zaken. Een musthave voor iedereen die wil weten waarvoor en hoe je verzekerd wil zijn!lees meer
Ane W
Ane W
19:21 01 Sep 20
Het team van Balans is toegankelijk en betrokken dat geeft mij een gerust gevoel.
Sander Bouma
Sander Bouma
08:41 28 Aug 20
Je hoeft maar wat te vragen en het wordt geregeld. Ik voel mij zeker ontzorgd!
Marcel Burgsma
Marcel Burgsma
08:46 25 Aug 20
Balans geeft ons al jaren het vertrouwde gevoel. Al jaren worden we goed geholpen en is er ook nazorg wanneer ze iets... voor je gedaan hebben. Ze houden ons goed op de hoogte. Balans staat voor eerlijk en betrouwbaar.lees meer
Luuk
Luuk
16:13 19 Aug 20
Wij zijn al vanaf het begin bij Balans en nog steeds super tevreden . Ook andere mensen bevelen we Balans aan indien ze... hulp nodig hebben bij dergelijke dienstverlening.Bovendien zijn er er heel aardig en altijd behulpzaam , maar ken ik de familie ook goed.Een aanrader indien je op zoek bent naar een goed betrouwbaar advies, of levering diensten.lees meer
tim visser
tim visser
08:55 13 Aug 20
Een hele fijne ervaring! vooral als alles nieuw is, een eerste huis kopen met de hele financiële rompslomp en de... daarbij horende verzekeringen. Deskundig advies, meedenkend, oplossingsgericht en vooral erg professioneel! heel erg dank daarvoor!lees meer
Monique Groeneveld
Monique Groeneveld
06:54 13 Aug 20
Fijn team,persoonlijke benadering,denken mee en als je voor iets belt wordt er meteen werk van gemaakt, je verdwijnt... niet op de "grote bult"lees meer
Peter Douma
Peter Douma
19:14 16 Oct 19
Snelle en altijd keurige service, meedenkend en klant gerichte adviezen , kortom toppers!
Nick Betgem
Nick Betgem
12:07 19 Sep 19
Balans regelt al mijn financiële zaken zowel zakelijk als privé. Van hypotheek tot AOV, van pensioenvoorziening tot... inboedelverzekering. Laagdrempelig en toch zó professioneel. Zeker aan aanrader!lees meer
Gerard Weda
Gerard Weda
17:25 17 Sep 19
Onlangs een hypotheek afgesloten via Balans. Onze adviseur was zeer deskundig en gaf een duidelijke uitleg over de... mogelijkheden. Wij zijn erg tevreden en kunnen deze dienstverlening van Balans van harte aanbevelen.lees meer
123Wonen Friesland
123Wonen Friesland
18:09 16 Sep 19
Top bedrijf! Alles keurig en duidelijk geregeld, zakelijk en privé op 1 adres. Simon en zijn team zijn erg behulpzaam... en zoeken altijd de juiste oplossing uit welke het beste bij je past.lees meer
Marleen van Wieren
Marleen van Wieren
15:08 16 Sep 19
Ik kreeg persoonlijk advies bij het afsluiten van mijn uitvaartverzekering. Er werd echt gekeken naar mijn situatie en... wat ík belangrijk vind. Geen blabla, maar gewoon eerlijk, laagdrempelig en goed! Dat is voor mij Balans. 🙂lees meer
Volgende beoordelingen