Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Verbouwingshypotheek

Wil jij thuis verbouwen maar groeit er geen geldboom in de tuin? Gelukkig zijn er verschillende manieren om een verbouwing te financieren. Bij Balans ben je aan het juiste adres voor de financiering van je verbouwing.

Een verbouwing financieren

Wat de beste keuze is qua financiering van jouw verbouwing, hangt af van verschillende zaken. Balans is thuis in de financiering van verbouwingen. Wij denken met je mee en kijken verder dan iedere online rekentool. Want hoewel de uitkomsten van zo’n tool niet altijd bemoedigend zijn, kan er vaak meer dan je denkt.

Afspraak inplannenPijl
Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Financieringsmogelijkheden verbouwing

Wil jij thuis de boel op de schop? Dan zijn er verschillende manieren om dit te financieren:

 1. Meefinancieren in de hypotheek
 2. Financieren met het verhogen van de hypotheek
 3. Een tweede hypotheek afsluiten
 4. Financieren d.m.v. een lening of krediet

Wat de beste keuze is in jouw situatie, hangt af van verschillende factoren. Op deze pagina leggen we kort uit hoe bovenstaande opties werken. Wil je direct meer info over de financiering van jouw verbouwing?

Afspraak maken

1: Verbouwing meefinancieren in de hypotheek

Je kunt een verbouwing meefinancieren in de hypotheek. Hierbij wordt de waarde van de woning ná de verbouwing als uitgangspunt genomen. Je moet er in dit geval rekening mee houden dat de woningwaarde niet met hetzelfde bedrag zal stijgen als het bedrag dat je investeert. Kies je voor deze optie? Dan reserveert jouw hypotheekverstrekker een bouwdepot voor de geplande verbouwing.

2: Financieren met het verhogen van de hypotheek

Je gaat je bestaande hypotheek onderhands verhogen. Dit is mogelijk wanneer je je oorspronkelijke hypotheek tegen een hoger bedrag in het Kadaster hebt ingeschreven.

3: Een tweede hypotheek afsluiten

Ook voor een verbouwing kun je een tweede hypotheek afsluiten. De hypotheekrente van je tweede hypotheek is aftrekbaar zolang:

 • Het bedrag volledig en ten minste annuïtair wordt afgelost
 • Het om het hoofdverblijf gaat
 • Jde lening afsluit om verbeteringen aan de woning aan te brengen.

4: Een lening of krediet

Heb jij een relatief ‘kleine’ verbouwing in gedachten, maar heb je niet voldoende spaargeld? Dan kan een persoonlijke lening of krediet uitkomst bieden voor jouw verbouwing. Je hebt dan niet te maken met extra kosten zoals notaris- en taxatiekosten. Je betaalt iedere maand hetzelfde bedrag en de aflossing en de looptijd van de lening staan vast.

Verbouwing financieren bij Balans

We snappen dat het lastig is om zelf een keuze te maken. Wij helpen je daarom graag met het financieren van jouw verbouwing.

 • We zijn er voor iedereen | Wij kennen de mogelijkheden voor ondernemers, uitzendkrachten en flexwerkers. Voor het afsluiten en oversluiten van de hypotheek én de verbouwingshypotheek.
 • Kansen creëren | Met onze jarenlange ervaring vinden wij vaak meer mogelijkheden en kansen dan Google je vertelt.
 • Gezond verstand | We kijken verder dan cijfers alleen. Keuzes die je nu maakt hebben invloed op jouw financiële toekomst.
 • Volledige begeleiding | Een advies houdt voor ons niet op bij een telefoontje of eenmalige afspraak.

Spreken we bij ons op kantoor af, telefonisch of bij jou aan de keukentafel?

Afspraak plannen
Balans Leeuwarden
Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden