Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Hypotheek oversluiten

Je hypotheek oversluiten? Er kan vaak meer dan je denkt! Balans helpt je met het inventariseren van de mogelijkheden en de beste keuze voor jouw persoonlijke én financiële situatie.

Wil jij je hypotheek oversluiten?

Je hypotheek oversluiten naar een lagere rente kan duizenden euro’s voordeel opleveren. Maar het kost ook geld. Oversluiten is alleen zinvol als je die kosten weer terugverdient. Wij gaan daarom graag met je om de rekentafel zitten. Balans helpt je met onafhankelijk advies over de beste keuze voor jouw hypotheek.

Afspraak inplannenPijl
Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Hypotheek oversluiten: veelgestelde vragen

Of het interessant is om jouw hypotheek over te sluiten, hangt af van een aantal zaken. Wij helpen je op weg met de antwoorden op de meestgestelde vragen rondom het oversluiten van de hypotheek:

  • Wat betekent hypotheek oversluiten?
  • Is het verstandig om de hypotheek over te sluiten?
  • Hoe hoog is de boete bij oversluiten hypotheek?
  • Heeft oversluiten nog zin?

Afspraak maken

Wat betekent 'hypotheek oversluiten'?

Als je je hypotheek gaat oversluiten, los je je huidige hypotheek vervroegd af met een nieuw af te sluiten hypotheek. Je kunt bij veel aanbieders ook intern oversluiten, dan wordt er vaak niet afgelost. De redenen om je hypotheek over te sluiten kunnen verschillend zijn. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld lagere maandlasten wilt hebben, of dat je een verbouwing hebt gepland.

Is het verstandig om de hypotheek over te sluiten?

Je hypotheek oversluiten naar een lagere rente kan duizenden euro’s voordeel opleveren. Het kost wel geld. Denk aan boeterente om je oude hypotheekrente af te kopen en afsluitkosten voor de nieuwe hypotheek. Oversluiten naar een andere bank is alleen zinvol als je die kosten weer terugverdient.

Hoe hoog is de boete bij oversluiten hypotheek?

De boete die je betaalt wanneer je de hypotheek oversluit, wordt ook wel de ‘boeterente’ genoemd. De hoogte van dit bedrag, hangt af van een aantal factoren.

Heeft oversluiten nog zin?

Je hypotheek oversluiten naar een lagere rente kan veel voordeel opleveren. Het kost echter wel geld. Los van de boeterente, betaal je ook afsluitkosten voor de nieuwe hypotheek. Oversluiten naar een andere bank is daarom alleen zinvol als je die kosten weer terugverdient.

Help mij met het oversluiten

Hypotheek oversluiten bij Balans

  • We zijn er voor iedereen | Wij kennen de mogelijkheden voor ondernemers, uitzendkrachten en flexwerkers. Voor het afsluiten, maar óók het oversluiten van de hypotheek.
  • Kansen creëren | Met onze jarenlange ervaring vinden wij vaak meer mogelijkheden en kansen dan een online offertetool dat doet.
  • Gezond verstand | We kijken verder dan cijfers alleen. Keuzes die je nu maakt hebben invloed op jouw financiële toekomst.
  • Volledige begeleiding | Een hypotheekadvies houdt voor ons niet op bij een telefoontje of eenmalige afspraak.
Afspraak plannen
Balans Leeuwarden
Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden