Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Verduurzamings hypotheek

Ga je een woning bouwen of verbouwen? Of ga je een bestaande woning kopen? Dat is een mooie aanleiding om met ons in gesprek te gaan over het thema duurzaamheid.

Waarom verduurzamen?

Naast het bevorderen van een gezondere leefomgeving zijn er ook een financiële redenen. Zoals de woonlasten die lager worden en het stijgen van de marktwaarde van de woning. De aankoop van een woning of het besluit om een woning te (ver)bouwen is daarom het ideale moment om te investeren in duurzaamheid.

Afspraak inplannenPijl
Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Verduurzamen: waar begin je?

Je woning kun je op veel manieren duurzaam maken. Bijvoorbeeld door bij de keuze van materialen rekening te houden met het milieu en de gezondheid van jezelf. Of door ervoor te zorgen dat water makkelijk in de grond kan weglopen door buiten niet te veel te betegelen, maar natuurlijk ook door het energieverbruik van de woning te beperken. Bij maatregelingen op het gebied van energie wordt vaak gewerkt met een driestappenplan:

 1. Investeren in maatregelingen die de behoefte aan energie zo veel mogelijk beperken. Denk aan bijvoorbeeld isolatie;
 2. De energiebehoefte die er nog overblijft zo veel mogelijk halen uit duurzame bronnen, zoals zonne-energie of aardwarmte;
 3. Wanneer er toch nog fossiele brandstof moet worden gebruikt, dit te doen op de meest efficiënte wijze, bijvoorbeeld met hoogrendementsketels.

Het bespreken van duurzaamheid

Balans vindt het, mede door de hoge energiekosten, een vanzelfsprekendheid om duurzaamheid met iedere klant te bespreken. Wij kunnen met heel veel trots zeggen dat wij vanaf nu naast Erkend Hypotheek- en financieel adviseur nu ook Erkend Financieel adviseur duurzaam wonen zijn. Onmisbaar in deze tijd en hiermee geven wij net even dat nodige beetje meer.

De rol van de erkend Financieel Adviseur Duurzaam wonen is cruciaal bij de verduurzaming van de woning. Immers, het ideale moment om investeren in verduurzaming aan de orde te laten komen is als je een nieuwe woning koopt of jouw hypotheek oversluit.

Veelal zijn consumenten gefocust op het rondkrijgen van de financiering en minder bezig met bijvoorbeeld duurzaamheid. Omdat er voor duurzaamheid geïnvesteerd moet worden is het gesprek over de financiering van de woning het moment om verduurzaming ter sprake te brengen en hebben wij hiervoor ook de juiste kennis in huis. Vooral nu de energieprijzen enorm hoog zijn.

Om duurzaamheid verantwoord mee te nemen in de financiering, is het belangrijk dat je als hypotheekadviseur goed weet wat er allemaal bij de verduurzaming van een woning komt kijken. Daarom zijn wij Erkend Adviseur Duurzaam Wonen en weten wij waar we over praten!

Kennismaking plannen

Duurzaam advies

Wij geven passend advies over de wijze waarop je je plannen met betrekking tot duurzamer wonen kunt financieren met een verduurzamingshypotheek. In ons advies kijken wij niet alleen of je de lasten van de woning kunt dragen maar ook of je in de toekomst andere wensen hebt om te vervullen. Denk bijvoorbeeld aan eerder stoppen met werken.

Samen zorgen wij voor een financieel zorgeloze toekomst. Meer weten? Plan dan gauw een bakje koffie met één van onze adviseurs.

Voorbeelden van duurzame maatregelen

 • Gebruik van keurmerkhout;
 • Ventilatiesysteem met warmteterugwinning;
 • Zonneboilers;
 • Extra isolatie in spouwmuren en glasoppervlakten;
 • Warmtepompen;
 • Ledverlichting;
 • Regen opvangen met een hemelwaterinstallatie voor o.a. het doorspoelen van het toilet.
Vertel me meer

Hoe financier ik mijn verduurzaming?

Elke euro die wordt geïnvesteerd in het duurzaam maken van de woning wordt terugverdiend. Je krijgt meer woongenot en je draagt bij aan een betere leefomgeving. Duurzame oplossingen kunnen bijna altijd tegen de laagste kosten worden uitgevoerd op het moment dat je de woning gaat (ver)bouwen. Maar deze investeringen moeten eerst worden betaald. Hoe je dat het beste kunt doen hangt af van je persoonlijke situatie en wensen.

Samen gaan we in gesprek om de mogelijkheden te zoeken die het beste bij je passen. Bijvoorbeeld door middel van:

 • Spaargeld
 • Subsidies;
 • Meefinancieren in hypotheek.
Contact opnemen

Meefinancieren in je hypotheek

Grotere investeringen kun je meefinancieren in je hypotheek. Voor financieringen van energiebesparende voorzieningen mag zelfs een extra hoog bedrag aan verduurzamingshypotheek worden geleend. Het gaat dan specifiek om de investering in een of meer van de volgende maatregelingen:

 • HR-ketel;
 • Gevel-, dak-, leiding- of vloerisolatie;
 • HR ++ (of hoger) beglazing;
 • Energiezuinige kozijnen of deuren;
 • Energiezuinige ventilatie;
 • Warmtepomp;
 • Warmteterugwinning;
 • Zonneboiler;
 • Zonnepanelen.
Afspraak plannen

Kosten en opbrengsten

De kosten die je nu maakt, leiden in de jaren hierna tot besparing. Bij veel investeringen is goed te berekenen binnen hoeveel jaar je de investering hebt terugverdiend. Wij kijken naar de financiële gevolgen, nu en in de toekomst, van beslissingen die je nu kunt nemen. Samen met jou onderzoeken we of de uitgaven waarmee je op langere termijn te maken krijgt ook gefinancierd kunnen worden uit inkomsten in de toekomst. Ook wanneer er life-events optreden zoals ziekte, werkloosheid, overlijden of echtscheiding. Wij rekenen altijd met uitgaven en inkomsten op de langere termijn.

Ga je een woning kopen, bouwen of verbouwen? Dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek. Samen met jou gaan wij dan na hoe je dit het beste kunt financieren en onderzoeken we welke voordelen je op de langere termijn kunt behalen door direct te investeren in maatregelen die de duurzaamheid van de woning verhogen.

Gesprek inplannen
Balans Leeuwarden
Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden