Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Boeterente berekenen

Overweeg jij om je hypotheek over te sluiten? En ben je benieuwd naar de hoogte van de boeterente? Wij rekenen de boeterente graag voor je uit en denken mee over jouw financiële situatie. Die van nu én later.

Boeterente weten? Berekenen we voor je!

Net als het afsluiten van de hypotheek, is ook het oversluiten hiervan voor veel mensen geen dagelijkse kost. Daarbij heb je misschien gehoord van de ‘boeterente’ die je zult moeten betalen. Maar hoe hoog die precies is? En hoe dit allemaal werkt? Wij ontzorgen je graag en voorzien je van onafhankelijk advies. Vaak kan er meer dan je denkt!

Boeterente berekenenPijl
Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Wat is boeterente?

Laten we beginnen met wat boeterente precies inhoudt. Stel… Jij wilt jouw hypotheek oversluiten. Dan moet je een boete betalen. De bank loopt namelijk inkomen mis als de hypotheek tussentijds wordt overgesloten. De boeterente die je betaalt kun je zien als compensatie aan de bank.

De hoogte van de boeterente is afhankelijk van een aantal factoren: 

  • De hoogte van de hypotheek (hoe hoger de hypotheek, hoe hoger de boeterente).
  • Hoeveel je jaarlijks boetevrij mag aflossen van je hypotheekverstrekker.
  • De rente die je op dit moment betaalt en de rentestand op het moment van oversluiten.
  • De resterende rentevaste periode (hoe langer die nog is, hoe hoger de boeterente)

Boeterente berekenen

De boeterente kun je via verschillende online tools berekenen. De hoogte hiervan hangt echter af van verschillende factoren. Met een rekentool wordt daarbij niet ingezoomd op jouw persoonlijke situatie én jouw financiële wensen. Wij gaan je daarom niet vervelen met een rekensom, maar rekenen de hoogte van jouw boeterente graag voor je uit.

Kom jij bij ons op kantoor langs? Of plan je een telefonische afspraak met één van onze adviseurs? Dan voorzien we je niet alleen van koffie en natuurlijk de hoogte van de boeterente, maar ook van onafhankelijk advies. Over jouw financiële situatie nu én die van later.

Bij Balans kijken we verder dan cijfers alleen. Hoe ziet jouw financiële toekomst eruit? Wij helpen je graag met méér dan een rekensom.

Mijn boeterente berekenen
Balans Leeuwarden
Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden