Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Arbeidsongeschiktheidverzekering voor ZZP’ers

Wat gebeurt er met je inkomen als je als ZZP’er plotseling niet meer kunt werken? Bij Balans ben je verzekerd van de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor jouw specifieke situatie, en dat tegen de laagste premie. We spreken je regelmatig om te kijken of het verstandig is om de verzekering aan te passen of over te sluiten. Zo blijft de verzekering perfect aansluiten bij jouw behoeften als zelfstandig ondernemer.

Een passende AOV voor iedere ZZP'er

Na een uitgebreide inventarisatie vergelijken we álle verzekeraars. Zo komen zo tot de beste AOV voor jouw situatie. We benaderen je ieder jaar om te kijken of de lopende AOV nog bij je past. Trouwen, kinderen, scheiden, spaargeld en een eigen woning hebben namelijk allemaal invloed op de AOV. Bij Balans ben je dus verzekerd van een passende AOV. Nu én later.

Gratis kosteninschattingPijl
Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Gunstige voorwaarden

Wij kiezen voor jou de verzekering met de meest gunstige voorwaarden.

Laagste premie

Uiteraard gaan wij op zoek naar de beste verzekering met de laagste premie.

Jouw contactpersoon

Simon vertelt jou alles over onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen!

Ontdek net als andere ZZP'ers uit Leeuwarden en omstreken de voordelen van Balans

Ontdek snel en eenvoudig welke premie je kunt verwachten, zodat je met een gerust hart kunt blijven ondernemen.

AOV Kosteninschatting

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
5/5

Klanten beoordelen ons met 5 sterren op Google!

Bekijk onze klantverhalen Pijl
Pieter Wierenga
Vanaf het eerste moment voelde ik direct een klik met Balans.
Pieter Wieringa
Klant sinds 2016
Lees verder

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Als ZZP’er is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) essentieel om je te beschermen tegen mogelijke arbeidsongeschiktheid. Hoewel je er misschien liever niet aan denkt, zijn er verschillende redenen waarom je een periode niet kunt werken.

Omdat je als zelfstandig ondernemer een stabiel inkomen nodig hebt, biedt de arbeidsongeschiktheidsverzekering de nodige zekerheid. Of je nu timmerman, marketeer of oliebollenbakker bent: er is altijd een AOV die bij jouw beroep past. Want of je nu op de steiger staat, achter je laptop werkt of boven de frituurpan staat: ieder vak heeft zijn eigen risico’s. Wij kennen de risico’s voor ondernemers en adviseren je graag.

Waarom een AOV afsluiten?

Een AOV geeft freelancers en professionals een gevoel van zekerheid. Veel zelfstandigen sluiten echter geen AOV af omdat ze ervan uitgaan dat de premies erg hoog zullen zijn. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Het hangt namelijk af van verschillende factoren.

Bij Balans ben je verzekerd van een uitgebreide inventarisatie. Hierbij kijken we samen met jou wat je wensen zijn, wat je persoonlijke én zakelijke situatie is, wat de veelvoorkomende risico’s in jouw vak zijn én welke verzekering hier het beste bij past. We vergelijken voor iedere klant álle verzekeraars en komen zo tot de beste verzekering tegen de laagste premie.

Is een AOV afsluiten dus duur? Wij horen vaak dat het uiteindelijk best meevalt.

Jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering goed geregeld

Wanneer je te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid, zit je niet te wachten op financiële stress. Toch zien we dat veel ondernemers zich (nog) niet hebben verzekerd. Logisch, want het het vinden en afsluiten van de juiste verzekering is vaak een heel gepuzzel.

Voor ons is het dagelijkse kost. Wij maken het je dus graag gemakkelijk. Van de inventarisatie van jouw risico’s tot het afsluiten van de verzekering: we begeleiden het hele traject. Je kiest voor Balans omdat je bij ons geniet van volledig ontzorgd worden.

Afspraak maken

AOV voor zzp'ers: verplicht of niet?

Op dit moment is het nog niet verplicht om een AOV af te sluiten. Nederland telt zo’n 1,2 miljoen zzp’ers. Maar liefst 80% hiervan heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het kabinet wil echter dat straks alle zelfstandigen verplicht verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Dit is afgesproken in het pensioenakkoord, om zo de kosten en risico’s voor de samenleving te verkleinen.

Met een verzekeringsplicht voor zelfstandigen zijn straks alle werkenden beschermd tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Wanneer de wijziging ingaat, is nog niet bekend. Tot het zover is, is het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering dus puur een persoonlijke afweging. Een afweging die jij voor jezelf zult moeten maken. No worries, wij denken ook hierover graag met je mee.

Afspraak maken

Jaarlijkse review met jouw persoonlijke adviseur

Wat vandaag een verstandige keuze is, kan over een jaar weer helemaal anders zijn. Wij vinden het daarom niet verstandig om een verzekering af te sluiten en daarna rustig achterover te gaan zitten.

Daarom doet Balans ieder jaar een review van jou en je bedrijf. Zijn je vaste lasten veranderd? Kan je verzekering ergens anders goedkoper of tegen betere voorwaarden? Elk jaar maken we een afspraak met je om te bekijken of het ergens anders goedkoper kan. Zo betaal je altijd de laagste premie en voorkom je dat je onderverzekerd raakt.

Wil jij ook volledige begeleiding en een jaarlijkse review? Onze onafhankelijke verzekeringsadviseur zit voor je klaar.

In Balans stappenplan

  • Stap 1 | inventarisatiegesprek: Met een kop koffie bekijken we je situatie en brengen we in kaart wie je bent. Wat zijn je inkomsten? Welk risico loop je op arbeidsongeschiktheid? Hoeveel inkomen heb je nodig om zorgeloos te leven?
  • Stap 2 | de premie berekenen: We kijken bekijken de tarieven van alle verzekeraars om te zien wie jou het beste aanbod kan doen. Maar we doen meer dan getallen bekijken. Je hebt niets aan een verzekering die – als puntje bij paaltje komt – niet uitkeert. Daarom kijken we goed naar alle kleine lettertjes.
  • Stap 3 | de aanmelding: Wij regelen de aanmelding. Jij ontvangt de polis en kunt met een gerust hart weer aan de slag. Doen waar jij goed in bent, zonder financiële kopzorgen.

AOV Kosteninschatting

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees in onze blogs alles over verzekeren

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden