Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

AOV verplicht voor ZZP’ers?

Geplaatst op:19-01-2023

Je gaat waarschijnlijk verplicht een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) moeten
afsluiten als zelfstandige zonder personeel (zzp'er). Dit betekent dat als jij
arbeidsongeschikt raakt, je een verzekering hebt die je beschermt tegen
inkomensverlies. De verzekering zorgt er ook voor dat je een uitkering krijgt als je niet
meer in staat bent om je werk te doen.

De overheid doet dit om de financiële risico's voor jou als zzp'er te verminderen, omdat jij vaak geen verzekeringen hebt die je beschermen tegen inkomensverlies als je arbeidsongeschikt raakt. Dit kan problemen veroorzaken voor jou en je gezin. Het is nog niet duidelijk wanneer deze verplichting ingaat of hoe het wordt gehandhaafd, maar je moet wel voorbereid zijn en informatie opzoeken over de verschillende AOV- verzekeringen die er zijn. Zo kun je je beschermen tegen inkomensverlies als je arbeidsongeschikt raakt.

5 redenen waarom je als ZZP’er een AOV wilt afsluiten

 • Bescherming tegen inkomensverlies:
  Een AOV biedt een uitkering als een zzp’er arbeidsongeschikt raakt en niet langer in staat is om zijn werk te verrichten. Dit kan ertoe leiden dat een zzp’er zijn inkomen behoudt, zelfs als hij zijn werk tijdelijk niet kan uitvoeren
 • Financiële stabiliteit:
  Door een AOV af te sluiten, kan een zzp’er zich beschermen tegen de financiële risico’s die gepaard gaan met arbeidsongeschiktheid. Dit kan ertoe leiden dat een zzp’er zijn financiële stabiliteit behoudt, zelfs als hij arbeidsongeschikt raakt.
 • Medische kosten:
  Veel AOV-verzekeringen bieden dekking voor medische kosten die ontstaan als gevolg van een arbeidsongeschiktheid. Dit kan een zzp’er helpen om de kosten van medische behandelingen te dragen, zonder dat hij hierdoor in financiële problemen komt.
 • Vooruitzicht:
  Een AOV kan een zzp’er een vooruitzicht geven dat hij zijn inkomen kan behouden en zijn verantwoordelijkheden kan blijven dragen, zelfs als hij arbeidsongeschikt raakt. Dit kan hem helpen om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.
 • Verplichting:
  Er is aangekondigd dat er een verplichte AOV voor zzp’ers zal komen. Dit betekent dat zzp’ers verplicht zullen zijn om een verzekering af te sluiten die hen beschermt tegen inkomensverlies als zij arbeidsongeschikt raken. Dit maakt het afsluiten van een AOV nog belangrijker voor zzp’ers.

Een passende AOV met lage premie door de speciale aanpak van Balans

Bij Balans ben je verzekerd van de beste verzekering voor jouw situatie tegen de laagste premie. Wij zien een AOV als een maatpak. Dat moet nu passen, maar ook over een aantal jaar nog. Daarom spreken we je geregeld om te kijken of het slim is de verzekering aan te passen of over te sluiten. Zo blijft ‘ie (bij je) passen.

Waarom een AOV afsluiten?

Een AOV geeft freelancers en professionals een gevoel van zekerheid. Veel zelfstandigen sluiten echter geen AOV af omdat ze ervan uitgaan dat de premies erg hoog zullen zijn. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Het hangt namelijk af van verschillende factoren. Bij Balans ben je verzekerd van een uitgebreide inventarisatie. Hierbij kijken we samen met jou wat je wensen zijn, wat je persoonlijke én zakelijke situatie is, wat de veelvoorkomende risico’s in jouw vak zijn én welke verzekering hier het beste bij past. We vergelijken voor iedere klant álle verzekeraars en komen zo tot de beste verzekering tegen de laagste premie.

Balans Leeuwarden

Ontdek meer over jouw AOV mogelijkheden

ArbeidsongeschiktheidPijl

Hulp nodig met het uitzoeken van een AOV voor jou als zzp'er?

Wij helpen je graag met het uitzoeken wat voor jou de beste oplossing is. In normale mensentaal.
Afspraak maken

Andere interessante blogs voor jou

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden