Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Waarom elke ZZP’er een Arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig heeft

Geplaatst op:15-02-2024

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) geniet je van de vrijheid om je eigen uren te bepalen, projecten te kiezen, en direct de vruchten van je arbeid te plukken. Echter, met deze vrijheid komt ook een verantwoordelijkheid voor je eigen financiële veiligheid, vooral in tijden van onvoorziene omstandigheden zoals arbeidsongeschiktheid. In deze blog leggen we in begrijpelijke taal uit waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) cruciaal is, verkennen we het verschil met alternatieven zoals het broodfonds, en belichten we hoe je een AOV op maat kunt krijgen tegen een verrassend betaalbare premie.

Waarom Arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Niemand wil erover nadenken, maar wat gebeurt er als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken? Zonder regulier inkomen kan dit leiden tot financiële problemen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt dan een vangnet. Het zorgt ervoor dat je nog steeds een inkomen hebt als je tijdelijk of langdurig niet kunt werken. Denk eraan als een noodzakelijke bescherming van je zelfstandigheid en financiële stabiliteit.

Verschil tussen Broodfonds en Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Een broodfonds is een solidair alternatief waarbij een groep zelfstandigen elkaar financieel steunt bij arbeidsongeschiktheid. Het is gebaseerd op vertrouwen en kleinschaligheid, waarbij leden maandelijks geld inleggen in een gemeenschappelijke pot. Bij arbeidsongeschiktheid ontvangt het getroffen lid uit deze pot een schenking. Hoewel aantrekkelijk voor kortere periodes van arbeidsongeschiktheid, biedt het niet dezelfde langetermijnzekerheid als een AOV.

Combineren kan uitstekend
Het is goed mogelijk om zowel lid te zijn van een broodfonds als een arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben. Dit kan een ideale combinatie zijn waarbij het broodfonds zorgt voor directe steun bij kortstondige arbeidsongeschiktheid, en de AOV een duurzame oplossing biedt voor langere periodes. Zo ben je op alle scenario’s voorbereid.

Premie lager dan je denkt

Een veelvoorkomend misverstand is dat de premie voor een AOV hoog is. In werkelijkheid kan de premie aanzienlijk variëren afhankelijk van factoren zoals je beroep, gezondheid, en het gewenste dekkingsniveau. Door een goede inventarisatie van je situatie en wensen kan een AOV op maat worden samengesteld, waardoor je niet meer betaalt dan nodig.

AOV op Maat: Altijd de Laagste Premie bij Balans
Door een gedegen inventarisatie van je persoonlijke en zakelijke situatie kan onze Simon een AOV samenstellen die precies aansluit bij je behoeften. Dit betekent dat je verzekerd bent tegen de risico’s die voor jou relevant zijn, tegen de laagste mogelijke premie.

Verplichting AOV in 2027 voor ZZP’ers
Er is veel te doen geweest om de mogelijke verplichting van een AOV voor ZZP’ers. Vanaf 2027 wordt het waarschijnlijk verplicht voor elke ZZP’er om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Dit onderstreept het belang van het nu al verkennen van je opties en het vinden van een oplossing die bij jou past. Nu een AOV hebben of sluiten geeft je volledige zekerheid dat jij klaar bent voor 2027 en niet meer voor, door de overheid, verplichte keuzes komt te staan.

Balans: Jouw partner voor AOV

Het kiezen van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering kan overweldigend zijn. Simon staat klaar om je te helpen navigeren door de opties en je te adviseren over de beste oplossingen. Met expertise en een persoonlijke benadering zorgt Simon ervoor dat je een AOV krijgt die past bij jouw unieke situatie, tegen de laagste premie. ‘Na onze inventarisatie hoor ik eigenlijk altijd dat men niet had verwacht dat de premie zo laag zou zijn, een uitstekende AOV voor echt een betaalbare premie’ aldus Simon. Een goede inventarisatie van de situatie en wensen maakt de perfecte AOV met de laagste premie, iedere AOV is dan ook maatwerk. Door het Balans vergelijkingssysteem kan ik alle producten en aanbieders qua voorwaarden en premie met elkaar vergelijken.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is meer dan een noodzakelijke uitgave; het is een investering in je toekomst en zekerheid. Door nu actie te ondernemen, zorg je voor gemoedsrust en financiële stabiliteit, wat er ook gebeurt. Neem de stap naar een zekere toekomst en ontdek hoe Simon je kan ondersteunen in dit proces.

 

Balans Leeuwarden

Ontdek meer over jouw AOV mogelijkheden

ArbeidsongeschiktheidPijl

Simon

Weet alles over verzekeringen voor ondernemers

Simon zit klaar om je te helpen met je zakelijke verzekeringen, hypotheken en je financiële planning.  “De continuïteit van jou en jouw onderneming, dat is waar ik voor ben”, vertelt Simon.

Afspraak maken

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden