Pensioenadvies, om te stoppen met werken wanneer jij dat wilt

Je werkt graag, maar intussen kijk je al wel naar de toekomst. Wil je doorgaan tot je 67 bent? Of eerder stoppen om eerder van je welverdiende pensioen te genieten? Wij kijken samen met jou naar wat je wil en wat je kan.

Een advies over je financiële planning begint met een gesprek over hoe je er nu voorstaat. We kijken naar je inkomen als je straks stopt met werken en vragen je of dat genoeg is voor jou om te leven zoals jij dat wilt. Daarna kijken we wat je per maand moet sparen om te stoppen met werken. En als er in de toekomst iets verandert waardoor je pensioen gunstiger of goedkoper kan? Dan hoor je het van ons.

Paul, financieel adviseur
Gonda, financieel adviseur

Vraag een adviesgesprek aan

Velden met een * zijn verplicht. We nemen z.s.m. contact met je op.

Duidelijke grafieken helpen slim te kiezen

Alles in het leven draait om het maken van de juiste keuzes. Voor een pensioenadvies geldt dat al helemaal. In duidelijke grafieken laten we je zien wat de gevolgen zijn van de keuzes die je kunt maken. We zetten jou achter de knoppen: met een muisklik kun je simuleren wat de gevolgen zijn van de keuzes die je kunt maken. Wij denken met je mee, maar jij bepaalt welk financiële plaatje jou het meest aanspreekt.

Weten wanneer je kunt stoppen met werken? Plan dan vandaag nog een afspraak in met onze adviseur.

Pensioenadvies in Leeuwarden

Het regelen van je pensioen is waarschijnlijk niet echt iets waar je naar uitkijkt. Echter is het toch belangrijk dat je al vroeg na gaat denken over je pensioen. Hoe ben ik van plan om alles te gaan betalen? Wat ga ik met mijn geld doen voordat ik met pensioen kan gaan? Is het mogelijk om misschien al een paar jaar eerder te stoppen?

Als je antwoord wilt op deze vragen is het belangrijk dat je een pensioen advies gesprek inplant. Samen met één van onze professionals zal je om de tafel gaan zitten voor pensioenadvies in Leeuwarden.

Het huidige pensioenstelsel

Waarschijnlijk weet je wel dat het huidige pensioenstelsel uit een drietal pijlers bestaat. Dit zijn de AOW, aanvullende pensioenopbouw via de werkgever en aanvullende, individuele  pensioen verzekeringen. Bijna iedereen in ons land heeft recht op de AOW. Dit is het basisinkomen wat je nodig hebt om rond te komen. Nu wil je natuurlijk wel een beetje kunnen genieten van je oude dag, vandaar dat extra pensioensopbouw niet zo verkeerd is.

Wanneer je in loondienst bent zal je via jouw werkgever nagenoeg altijd pensioen opbouwen. Het blijkt dat ruim 90% van de werknemers een aanvullende pensioensregeling heeft. Naast deze regeling is het mogelijk om individueel pensioen aan te vullen door gebruik te maken van bijvoorbeeld een lijfrente verzekering of van een levensverzekering. Hiermee kan je fiscaal aantrekkelijk sparen voor je pensioen.

Waarom kiezen voor pensioenadvies?

Er zijn meerdere redenen waarom het een verstandig idee is om langs te komen bij ons voor een gesprek met één van onze pensioen adviseurs. Op de eerste plaats zal je door het pensioen advies gesprek weten wat er allemaal komt kijken bij het regelen van jouw pensioen. Van de hoogte van je pensioen tot aan het aantal jaren wat je nog moet sparen, alles komt aan de orde.

Daarnaast zal je door middel van een gesprek in staat zijn om met een gerust gevoel aan je pensioen te bouwen. Geen twijfels meer, geen onzekerheden over de regelgeving. Laat ons je helpen zodat je in staat bent om jouw pensioen tot in de puntjes te regelen.

Hoe gaat pensioenadvies in Leeuwarden in zijn werk?

Tijdens het pensioen advies gesprek zullen we een aantal belangrijke zaken met je doornemen. Op de eerste plaats zullen we bekijken hoe je er op dit moment eigenlijk voorstaat. Hiervoor kijken we naar je huidige inkomen. Heb je wel genoeg om rond te komen na het werken? Is dit echt genoeg om te leven op de manier die jij voor ogen hebt? Aan de hand van deze antwoorden bekijken we hoeveel je voor jouw pensioen moet sparen voordat je kunt stoppen met werken.

Het prettige aan het pensioenadvies in Leeuwarden is dat je op een toegankelijke manier inzage krijgt in jouw pensioensopbouw. Je zal precies zien welke stappen je moet ondernemen om zo optimaal mogelijk van je pensioen te kunnen genieten.

Professioneel, ervaren en persoonlijk

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat je tijdens het pensioen advies met een goed gevoel naar buiten loopt. Het is nu eenmaal wel de bedoeling dat je jouw pensioen op de juiste manier weet te regelen. Alle pensioen adviseurs die bij ons in dienst zijn zullen je met alle mogelijke vragen kunnen helpen. Door de hoge mate van expertise in combinatie met de persoonlijke insteek zal je op de meest optimale manier geholpen kunnen worden.

Wees niet bang om alle vragen te stellen die je mogelijk hebt, wij zijn er namelijk voor je om deze te beantwoorden. Na afloop van het gesprek zouden al je vragen beantwoordt moeten zijn, zo kan ook jij zelf jouw pensioen voortaan op de juiste manier regelen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Zoals veel mensen opmerken veranderd de regelgeving rondom de pensioenen met regelmaat. Hier kan men denken aan het verschuiven van de pensioengerechtigde leeftijd, maar ook aan bepaalde aanpassingen rondom de hoogte van de aftrekposten voor onder andere de lijfrente aftrek. Een groot voordeel van ons pensioenadvies in Leeuwarden is dat je op de hoogte zult blijven van de laatste ontwikkelingen.

Mocht er iets veranderen voor jouw persoonlijke situatie dan zal onze pensioen adviseur je altijd contacteren. Hierdoor weet je precies of het tijd is om iets te veranderen om jouw pensioen nog gunstiger te regelen.

Maak slimme keuzes voor jouw pensioen

Alles in het leven draait om het maken van de juiste keuzes. Voor een pensioenadvies is dit niet anders. In duidelijke grafieken zullen wij je laten zien wat de gevolgen zullen zijn van de keuzes die je maakt in samenwerking met onze pensioen adviseur.

We laten je hier geheel vrij in, dankzij een paar klikken zal je er al achter kunnen komen wat de beste keuzes voor jou zijn om te maken rondom je pensioen. Dit maakt het een stuk toegankelijker om daadwerkelijk uit te komen bij een pensioenplan wat precies aansluit bij wat je graag wilt realiseren over de komende jaren.

Daniel El-aridi
Daniel El-aridi
13:03 09 Sep 20
Ik heb een hele goede ervaring gehad met Balans. Ze geven niet alleen advies maar leggen ook stap voor stap uit waarom... je bij bijvoorbeeld een andere verzekeraar beter uit bent. Ze leggen alles goed uit zodat je het ook snapt en komen niet met dure woorden die niemand begrijpt. Ze zijn verder heel persoonlijk wat een goed gevoel geeft als het gaat om financiële zaken.lees meer
Job Vlak
Job Vlak
11:52 02 Sep 20
Balans biedt uitstekend maatwerk en heeft daarvoor ook de nodige expertise in huis. Nooit geweten dat verzekerd zijn zo... ontzorgend kan werken, en je dus zelf meer ruimte hebt voor je eigen (prive) zaken. Een musthave voor iedereen die wil weten waarvoor en hoe je verzekerd wil zijn!lees meer
Marcel Burgsma
Marcel Burgsma
08:46 25 Aug 20
Balans geeft ons al jaren het vertrouwde gevoel. Al jaren worden we goed geholpen en is er ook nazorg wanneer ze iets... voor je gedaan hebben. Ze houden ons goed op de hoogte. Balans staat voor eerlijk en betrouwbaar.lees meer
Luuk
Luuk
16:13 19 Aug 20
Wij zijn al vanaf het begin bij Balans en nog steeds super tevreden . Ook andere mensen bevelen we Balans aan indien ze... hulp nodig hebben bij dergelijke dienstverlening.Bovendien zijn er er heel aardig en altijd behulpzaam , maar ken ik de familie ook goed.Een aanrader indien je op zoek bent naar een goed betrouwbaar advies, of levering diensten.lees meer
Peter Douma
Peter Douma
19:14 16 Oct 19
Snelle en altijd keurige service, meedenkend en klant gerichte adviezen , kortom toppers!
Nick Betgem
Nick Betgem
12:07 19 Sep 19
Balans regelt al mijn financiële zaken zowel zakelijk als privé. Van hypotheek tot AOV, van pensioenvoorziening tot... inboedelverzekering. Laagdrempelig en toch zó professioneel. Zeker aan aanrader!lees meer
Gerard Weda
Gerard Weda
17:25 17 Sep 19
Onlangs een hypotheek afgesloten via Balans. Onze adviseur was zeer deskundig en gaf een duidelijke uitleg over de... mogelijkheden. Wij zijn erg tevreden en kunnen deze dienstverlening van Balans van harte aanbevelen.lees meer
123Wonen Friesland
123Wonen Friesland
18:09 16 Sep 19
Top bedrijf! Alles keurig en duidelijk geregeld, zakelijk en privé op 1 adres. Simon en zijn team zijn erg behulpzaam... en zoeken altijd de juiste oplossing uit welke het beste bij je past.lees meer
Marleen van Wieren
Marleen van Wieren
15:08 16 Sep 19
Ik kreeg persoonlijk advies bij het afsluiten van mijn uitvaartverzekering. Er werd echt gekeken naar mijn situatie en... wat ík belangrijk vind. Geen blabla, maar gewoon eerlijk, laagdrempelig en goed! Dat is voor mij Balans. 🙂lees meer
Volgende beoordelingen