Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Wat zijn verzekeringsclausules opgenomen in zakelijke verzekeringen?

Geplaatst op:01-05-2024

Clausules zijn uitbreidingen of juist beperkingen op de polisvoorwaarden. Als je de polisvoorwaarden en clausules niet naleeft, dan hebben de meeste verzekeringen geen of slechts een beperkte waarde. Deze aanvullende verplichtingen kunnen dus grote financiële gevolgen hebben als maar een gedeelte of zelfs helemaal geen schade-uitkering volgt. Het is dus essentieel voor de continuïteit van het bedrijf, maar ook voor de veiligheid van jou en jouw werknemers.

Als er sprake is van een zachte clausule, dan wordt je bij het niet-nakomen bij schade geconfronteerd met bijvoorbeeld een hoger eigen risico van 10% van het schadebedrag met een minimum van € 25.000 en een maximum van € 100.000. Tenzij je kunt aantonen dat de schadeoorzaak niets te maken heeft met het niet uitvoeren van de verplichtingen in de clausules. Het is alleen vaak heel lastig om dit te bewijzen!

Bij een harde clausule is er geen dekking als er bij schade niet aan de clausule is voldaan. Tenzij je kunt aantonen dat de schadeoorzaak niets te maken heeft met het niet uitvoeren van de verplichtingen in de clausules. Het is alleen vaak heel lastig om dit te bewijzen!

In 80% van de gevallen weten ondernemers niet welke clausules er in de polis staan en aan welke preventie eisen ze moeten voldoen, uiteraard is dit ook een taak van jouw verzekeringsadviseur die jou hierop wijst en blijft wijzen. Dit kan soms als ‘lastig’ worden ervaren door ondernemers maar een goede adviseur blijft hierop wijzen tot men voldoet aan bijvoorbeeld de alarm- en/of elektra eisen welke worden gesteld in de clausules. Je moet er toch niet aan denken dat je bij een grote schade geen vergoeding krijgt uit jouw verzekering terwijl jij denkt dat je goed bent verzekerd.

Let ook op met brandblussers en elektrakeuringen, deze moeten regelmatig opnieuw worden gekeurd en bekeken.

Onze Simon wijst zijn klanten hier continu op en ‘rust’ pas als hij alle documenten in zijn dossier heeft waarmee hij 100% zeker weet dat aan alle opgenomen clausules is voldaan. Daarbij agendeert hij de opgenomen periodieke eisen in de clausules en wijst ondernemers hier actief op.
Mocht je twijfelen over jouw lopende zakelijke verzekeringen en de opgenomen clausules bel dan gewoon even met Simon.

Balans Leeuwarden

Alles rondom zakelijke verzekeringen

Zakelijke verzekeringenPijl

Simon

Onze zakelijke verzekeringsadviseur kent jou en jouw risico’s

Simon vertelt jou graag alles over zakelijke verzekeringen.

Afspraak maken

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden