Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

De pensioenwet en ZZP

Geplaatst op:05-01-2023

De geplande aanpassingen over de Pensioenwet; Wat is het?

De Pensioenwet is een wet in Nederland die regelt hoe pensioenen worden uitgekeerd en beheerd. De wetgeving rondom pensioenen is complex en kan voor veel mensen moeilijk te begrijpen zijn. Daarom is het belangrijk om de basiselementen van de Pensioenwet te begrijpen, zodat je beter begrijpt hoe je pensioen zal worden uitgekeerd en hoe je deze kunt beheren.

De Pensioenwet is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die elk een specifiek onderwerp behandelen. Zo bevat de wet bijvoorbeeld bepalingen over de opbouw van het pensioen, de uitkering van het pensioen en de beleggingen van pensioengelden.

Een van de belangrijkste aspecten van de Pensioenwet is de opbouw van het pensioen. Dit betekent dat er geld wordt afgetrokken van je loon om in te zetten voor je pensioen. Hoeveel geld er afgetrokken wordt, hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd, inkomen en hoeveel pensioen je wilt opbouwen. Het doel van de opbouw van het pensioen is om ervoor te zorgen dat je genoeg geld hebt om op te teren wanneer je met pensioen gaat.

Naast de opbouw van het pensioen bevat de Pensioenwet ook bepalingen over de uitkering van het pensioen. Dit betekent dat je pensioengeld wordt uitgekeerd wanneer je met pensioen gaat. Hoeveel pensioen je krijgt, hangt af van verschillende factoren, zoals hoeveel geld je hebt opgebouwd en hoe oud je bent wanneer je met pensioen gaat.

Tot slot bevat de Pensioenwet ook bepalingen over de beleggingen van pensioengelden. Dit betekent dat het pensioengeld wordt belegd om ervoor te zorgen dat het rendement op het geld zo hoog mogelijk is. De beleggingen van pensioengelden zijn vaak zeer complex en worden vaak beheerd door professionele beleggingsfondsen.

In samenvatting is de Pensioenwet een belangrijke wet in Nederland die regelt hoe pensioenen worden opgebouwd, uitgekeerd en beheerd. Door de basiselementen van deze wet te begrijpen, kun je beter begrijpen hoe je pensioen zal worden uitgekeerd en hoe je dit kunt beheren.

Nu is men al 15 jaar bezig om de Pensioenwet aan te passen naar de huidige maatstaven, dat men al zo’n lange periode bezig is om het voor een ieder goed aan te passen geeft maar weer aan hoe enorm complex dit is.

Natuurlijk houden wij van Balans dit nauwlettend in de gaten. Onze Balans Inzicht klanten met gratis pensioenplanning krijgen hierin altijd een update van onze financieel adviseur zodat je zeker weet dat jouw pensioenwens ook na aanpassingen altijd goed blijft aansluiten.

Waarom moet een zzp'er een pensioenopbouw en de verplichting vanuit de Pensioenwet?

Verplichting vanuit de Pensioenwet voor zzp’ers om pensioen op te bouwen zou zo maar eens plaats kunnen gaan vinden in 2023, inhoudelijk is hier nog niets concreets over bekend maar ook dit houden wij bij Balans in de gaten.

Tevens is men nog steeds aan het kijken om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te verplichten voor zzp’ers maar hier is inhoudelijk nog weinig over bekend.

Het is voor iedereen, ook voor zzp'ers, belangrijk om te denken aan hun pensioenopbouw. Dit komt omdat de meeste mensen na hun werkende leven willen kunnen blijven leven op een manier die ze gewend zijn. Dit betekent dat ze genoeg inkomsten moeten hebben om hun dagelijkse kosten te kunnen betalen, zoals huur of hypotheek, boodschappen en andere uitgaven.

Voor zzp'ers is het soms moeilijker om een pensioen op te bouwen, omdat ze vaak niet dezelfde sociale zekerheid hebben als werknemers. Dit betekent dat ze geen werkgeversbijdrage ontvangen voor hun pensioenopbouw, zoals werknemers wel doen. Dit maakt het belangrijk dat zzp'ers zelf actief bezig zijn met het opbouwen van een pensioen.

Er zijn verschillende manieren waarop zzp'ers een pensioen kunnen opbouwen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf geld opzij zetten voor hun pensioen, of kunnen ze een pensioenverzekering afsluiten. Het is belangrijk om te onderzoeken welke optie het beste bij je past en om op tijd te starten met het opbouwen van een pensioen. Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je hebt om geld op te bouwen en hoe groter de kans is dat je genoeg geld hebt om comfortabel te kunnen leven wanneer je met pensioen gaat.

Hieronder vind je een opsomming van de voordelen van het opbouwen van een pensioen als zzp'er:

  • Het geeft financiële zekerheid: Door een pensioen op te bouwen, zorg je ervoor dat je genoeg geld hebt om comfortabel te kunnen leven wanneer je met pensioen gaat. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoe je je dagelijkse kosten zult betalen.
  • Het geeft rust: Door op tijd te starten met het opbouwen van een pensioen, kun je gerust zijn dat je voldoende geld hebt om op terug te vallen wanneer je met pensioen gaat. Dit geeft rust en geeft je de vrijheid om te doen wat je wilt wanneer je met pensioen bent.
  • Het is belangrijk voor de toekomst: Het is belangrijk om na te denken over je toekomst en hoe je wilt leven wanneer je met pensioen bent. Door op tijd te starten met het opbouwen van een pensioen, zorg je ervoor dat je de financiële middelen hebt om je dromen waar te maken.
  • Het is een goede manier om te sparen: Door geld opzij te zetten voor je pensioen, ben je ook aan het sparen. Dit is een goede manier om geld opzij te zetten voor onverwachte uitgaven of om te investeren in iets wat je graag wilt.
  • Het is verstandig: Het is verstandig om op tijd te starten met het opbouwen van een pensioen, omdat je dan genoeg tijd hebt om geld op te bouwen. Hoe eerder je begint, hoe groter de kans is dat je genoeg geld hebt wanneer je met pensioen gaat.

De invulling bij Balans

Een zzp’er is bij ons zeer goed terecht, naast een compleet op maat pensioen regelt hij of zij ook de arbeidsongeschiktheidsverzekering, particuliere en zakelijke verzekeringen en de eigen woning hypotheek. Alles onder één paraplu omdat er bij Balans op ieder gebied een specialist aanwezig is, wel zo prettig!

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden