Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Bestuurdersaansprakelijkheid

Een faillissement gaat je niet in de koude kleren zitten. Zeker wanneer jij ook privé aansprakelijk wordt gesteld. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt jouw privévermogen.

Privé geen gedoe

Als ondernemer ben je soms persoonlijk aansprakelijk voor wat er in je bedrijf gebeurt. Ook met je eigen vermogen. Een faillissement bijvoorbeeld, dat kan je nog lang achtervolgen wanneer jij met je privévermogen aansprakelijk wordt gesteld. Ook al is de claim onterecht, alleen al het juridisch verweer kost je een hoop zorgen en bakken vol geld.

Afspraak makenPijl
Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Gunstige voorwaarden

Wij kiezen voor jou de verzekering met de meest gunstigste voorwaarden.

Laagste premie

Uiteraard gaan wij op zoek naar de beste verzekering met de laagste premie.

Jouw contactpersoon

Paul vertelt je graag alles over bestuurdersaansprakelijkheid en de mogelijke verzekeringen.

Bestuurdersaansprakelijkheid: wat wordt er gedekt?

Er zijn een aantal zaken die meestal worden gedekt:

  • Schade als gevolg van persoonlijke aansprakelijkheid voor een fout van een bestuurder, commissaris of toezichthouder, al dan niet zelf gemaakt.
  • Schade aan de rechtspersoon in geval van vrijwaring van een verzekerde door de rechtspersoon.
  • Schade geleden als natuurlijk persoon in de functie als Functionaris voor de gegevensbescherming, ofwel compliance officer.
  • Kosten voor psychologische ondersteuning, een public relations-adviseur en crisismanagement
  • Schade ten aanzien van aanspraken in verband met een verweten fout die heeft geleid tot een daadwerkelijke milieuverontreiniging.

Wat meestal niet wordt gedekt, zijn een dwangsom of boete, schade die je expres hebt veroorzaakt of schade als gevolg van misbruik van jouw positie. Maar ook schade door diefstal, fraude of valsheid in geschrifte wordt niet gedekt. Een goed voorbeeld is het namaken van een handtekening of het aanpassen van een factuur.

Afspraak maken

Heb jij een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering (nodig)?

Allereerst is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering net als een AOV of een AVB niet verplicht. Of jij dus een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten, is een persoonlijke keuze.

Als bestuurder, commissaris of toezichthouder kun je onbeperkt aansprakelijk gesteld worden voor schade die voortvloeit uit je eigen functioneren, maar ook voor onbehoorlijk bestuur van een medebestuurder. Je kunt in dit soort situaties privé aansprakelijk worden gesteld en met rechtszaken te maken krijgen. Het kan om grote bedragen gaan én dus aanspraak doen op je privévermogen.

Het is dus zeker aan te raden om uit te zoeken welke bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering het beste bij jouw situatie past. Bij Balans kennen we de risico’s voor ondernemers. Ook als het gaat om bestuurdersaansprakelijkheid.

Afspraak maken
Balans Leeuwarden
Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden