Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als zzp’er kun je aansprakelijk worden gesteld. Als dit gebeurt, ben jij met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet verzekerd voor schade die door jouw bedrijfsmatige werkzaamheden is ontstaan.

Better safe than sorry

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt je tegen bepaalde schades die door werkzaamheden zijn veroorzaakt. Speciaal voor jou als zzp’er hebben wij de Balans Aansprakelijkheidsverzekering in het leven geroepen. Want better safe than sorry, toch?  Balans helpt je graag met al jouw zakelijke verzekeringen.

Maak een afspraakPijl
Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Gunstige voorwaarden

Wij kiezen voor jou de verzekering met de meest gunstigste voorwaarden.

Laagste premie

Uiteraard gaan wij op zoek naar de beste verzekering met de laagste premie.

Jouw contactpersoon

Simon vertelt jou alles over verzekeringen omtrent bedrijfsaansprakelijkheid.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Als zzp’er kun je om verschillende redenen aansprakelijk worden gesteld. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, ook wel AVB genoemd, dekt je tegen bepaalde schades die door werkzaamheden zijn veroorzaakt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Materiële schade: schade aan spullen
  • Letselschade: bijvoorbeeld verwondingen
  • Financiële schade die daardoor ontstaat, bijvoorbeeld omdat de ander inkomsten misloopt door een letselschade die jij veroorzaakte.

Net als een AOV, is het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Toch wordt deze verzekering door veel zzp’ers afgesloten en vooral ook aangeraden. Afhankelijk van jouw beroep, kan een leverancier of opdrachtgever zelfs eisen dat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. 

Verschil beroeps- en aansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een BAV genoemd. Anders dan de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, beschermt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering jou als zzp’er tegen vermogensschade van schadeclaims. Deze verzekering kan van belang zijn bij zzp’ers in de zakelijke dienstverlening die advies geven. De BAV is dus de aansprakelijkheid die jou beschermt tegen beroepsmatige fouten.

Deze fouten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een fout in jouw advies, berekeningen, onjuistheden, nalatigheid, vergissingen enzovoort. Ook kosten voor juridisch verweer, wettelijke rente en bereddingskosten kunnen worden gedekt door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Om niet voor torenhoge, onverwachte kosten te komen staan, kan het dan ook slim zijn om een BAV af te sluiten. 

 

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Anders dan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB), hangt een verplichting voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) af van het beroep dat je uitoefent. Daarnaast is de beroepsorganisatie waarbij je aangesloten bent van invloed.

Voor een aantal beroepen is het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht, wat dus niet het geval is bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Twijfel jij of een BAV in jouw situatie verplicht is en wat de mogelijkheden van een beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn? Neem gerust, vrijblijvend contact met ons op.

Balans denkt graag met je mee.

Balans Leeuwarden

Lees onze blogs over verzekeren

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden