Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Pensioenadvies

Wil jij doorgaan met werken tot je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt? Of geniet jij ook eerder van je pensioen? Met een onafhankelijk pensioenadvies van Balans weet jij wat er mogelijk is.

Ook leven zoals je wilt?

Een advies over je financiële planning begint met een gesprek over hoe je er nu voorstaat. Wij kijken naar je inkomen wanneer je stopt met werken en vooral of dat genoeg is om te leven zoals jij dat wilt. Daarna kijken we wat je per maand moet sparen om te stoppen met werken. En als er in de toekomst iets verandert waardoor je pensioen gunstiger of goedkoper kan? Dan hoor je dit natuurlijk van ons.

Afspraak makenPijl
Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Gunstige voorwaarden

Wij helpen jou om te stoppen met werken wanneer  jij dat wilt.

Pensioenadvies op maat

Uiteraard gaan wij opzoek naar de beste oplossing voor jou.

Jouw contactpersoon

Paul vertelt jou alles over wat wij voor jou kunnen betekenen.

Duidelijke grafieken helpen slim te kiezen

Alles in het leven draait om het maken van keuzes. En ’t liefst de juiste keuzes natuurlijk. Voor een pensioenadvies geldt dit al helemaal. In duidelijke grafieken laten wij je zien wat de gevolgen zijn van de keuzes die je kunt maken.

We zetten jou achter de knoppen: met een muisklik ontdek je wat de gevolgen zijn van de keuzes die je kunt maken. Wij denken met je mee, maar jij bepaalt welk financiële plaatje jou het meest aanspreekt.

 

Afspraak maken

'Iets doen met je pensioen'

Het regelen van je pensioen is waarschijnlijk niet echt iets waar je naar uitkijkt. Toch komt er richting je pensioen een hoop op je af. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel jouw pensioen bedraagt? En of dit genoeg is om leuk van te leven? Wat ga je bijvoorbeeld met je hypotheek doen? Is het mogelijk om misschien toch al een paar jaar eerder te stoppen?

Als je een antwoord wilt op deze vragen is het belangrijk dat je jouw financiële leven in kaart brengt. De situatie nu, die van over een tijdje én die van als je met pensioen wilt. Samen met één van onze doorgewinterde professionals krijg jij inzicht in de toekomst. Wel zo fijn, toch? Maak ook de juiste keuzes. Voor nu én voor later.

Ik wil inzicht krijgen in mijn pensioen

Het huidige pensioenstelsel

Het huidige pensioenstelsel bestaat uit een drietal pijlers:

  • De AOW
  • Aanvullende pensioenopbouw via de werkgever
  • Aanvullende, individuele pensioenverzekeringen

Het blijkt dat ruim 90% van de werknemers een aanvullende pensioensregeling heeft. Ben je in loondienst? Dan zal je via jouw werkgever nagenoeg altijd pensioen opbouwen. Naast deze regeling is het mogelijk om individueel pensioen aan te vullen door gebruik te maken van bijvoorbeeld een lijfrente- of een levensverzekering. Hiermee spaar je fiscaal aantrekkelijk voor je pensioen. Ben jij ondernemer? Dan is het aan jou om de koe bij de horens te vatten. Weet jij hoe jouw toekomst eruit ziet als je met pensioen gaat?

Vertel me meer

Waarom kiezen voor pensioenadvies?

We kunnen je beter vragen: ‘Waarom niet?’ Er zijn meerdere redenen waarom het een goed idee is om eens in gesprek te gaan met één van onze onafhankelijke pensioenadviseurs. Ten eerste weet je door het pensioenadviesgesprek wat er allemaal komt kijken bij het regelen van jouw pensioen. Van de hoogte van je pensioen tot aan het aantal jaren dat je nog moet sparen: bij ons komt écht alles aan de orde.

Daarnaast ben je door middel van een gesprek in staat om met een gerust gevoel aan je pensioen te bouwen. Geen twijfels meer, geen onzekerheden over de regelgeving. Laat ons je helpen zodat ook jij in staat bent om jouw pensioen tot in de puntjes te regelen.

Ontwikkelingen op pensioengebied

De regelgeving rondom pensioenen verandert geregeld. Denk aan het verschuiven van de pensioengerechtigde leeftijd, maar ook aan bepaalde aanpassingen rondom de hoogte van de aftrekposten voor o.a. de lijfrenteaftrek. Een groot voordeel van ons pensioenadvies in Leeuwarden is dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Zo maken we geen keuzes die vaststaan, maar kijken we jaarlijks samen wat wijsheid is rondom jouw pensioenplan.

Verandert er iets voor jouw persoonlijke situatie? Dan neemt jouw persoonlijke pensioenadviseur altijd contact met je op. Zo weet je precies of het tijd is om iets te veranderen om jouw pensioen nóg gunstiger te regelen.

Professioneel, ervaren en persoonlijk

Wij van Balans vinden het belangrijk dat je tijdens het pensioenadvies met een goed gevoel naar buiten loopt. Wees daarom niet bang om alle vragen te stellen die je hebt. Wij zijn er namelijk voor jou en kijken nergens van op. Na afloop van het gesprek zou je zonder vraagtekens de deur uit moeten stappen. Jij blij, wij blij.

Alle pensioenadviseurs die bij ons werken, helpen je graag. Door de hoge mate van expertise, jarenlange ervaring en onze persoonlijke insteek ben je bij Balans verzekerd van optimaal, onafhankelijk pensioenadvies. Natuurlijk onder het genot van een lekker bakje.

 

Afspraak maken
5/5

Klanten beoordelen ons met 5 sterren op Google!

Bekijk onze klantverhalen Pijl
Karel Nijman
Karel Nijman is ondernemer en eigenaar van Nijman vastgoedbeheer. 
Karel Nijman
Klant sinds 2017
Lees verder

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden