Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Judith van Huizedop

Particulier - Klant sinds 2020
Balans Inzicht

Een financiële planning, wat moet ik me hierbij voorstellen?

Nieuwsgierig naar het verhaal van Balans

Tot op heden was ik wel bekend met de term financieel adviseur, maar niet met een programma waarin je een financiële planning maakt welke de basis is voor jouw financiële toekomst. Ik raakte in gesprek hierover met Simon van Balans Leeuwarden en zijn enthousiasme, maar vooral het verhaal over Balans maakte mij nieuwsgierig.

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Een financiële planning met Balans Inzicht, het begin

Naar aanleiding van het prettige telefoongesprek besloten we een afspraak te planning op het kantoor in Leeuwarden. Ik hoor je denken, waarom helemaal in Leeuwarden? Heel simpel, soms komt iets precies op het juiste moment op je pad. Is er een klik, wat maakt afstand dan uit? Wij maakten er een uitje van samen!

Daarnaast sprak deze manier van financieel plannen me enorm aan en is Balans Leeuwarden één van de weinigen in Nederland die dit programma en deze manier van financieel plannen biedt. Er zijn genoeg financieel adviseurs, maar die werkwijze blijkt toch echt anders te zijn.

De voorbereiding van onze financieel plan!

Ter voorbereiding op het gesprek met Paul bij Balans Leeuwarden, moesten we het nodige aan gegevens verzamelen. Denk aan salarisstroken, jaaropgaven, verzekeringen, hypotheekgegevens, belastingaangiftes, spaargelden, pensioengegevens, etc. Ook hebben we een Nibud-formulier ingevuld waarin we onze jaarlijkse kosten zetten voor alle uitgaven van sport, abonnementen, boodschappen, etc. etc.

Het was best een kluif om alles te verzamelen, maar alleen als je alles op tafel legt, kan je plannen. Ik moet bekennen dat ik dit best een ding vond. Wij Nederlanders zijn hier immers toch altijd wat behouden in, maar goed. Als je dit niet doet, kom je ook niet verder, dus hup, over de bühne ermee.

Een financiële planning met Balans Inzicht, het gesprek

Ergens eind september reisden Michael en ik af richting het hoge noorden voor een gesprek met Paul. Hij had al onze gegevens verzameld in het programma Balans Inzicht. Een prachtig programma waarin je ziet hoe je financiële situatie er nu voor staat. Dat is op zich geen verrassing want je weet wat erin komt en wat eruit gaat, maar hoe fijn dat je ook kan inspelen op de toekomst met dit programma.

Stel, we zouden 3 jaar eerder willen stoppen met werken. YOLO, is mijn motto en vrijheid is m’n grootste kernwaarde, dus ja, eerder stoppen met werken klinkt ons als muziek in de oren! Hier kan je verschillende zaken voor inregelen. Je zou in vastgoed kunnen investeren, geld storten in een pensioenfonds waarmee je een bepaalde uitkomst beoogd, zorgen dat je je hypotheek volledig aflost waardoor je maandlasten t.z.t. lager zijn etc. Dit zijn allemaal hele persoonlijke kwesties en het programma Balans Inzicht helpt je hierin keuzes maken.

Balans Inzicht

Het programma Balans Inzicht, waar je je eigen inloggegevens voor krijgt, laat je zien hoe je financiële situatie de komende jaren verloopt. Dit allemaal op basis van de gegevens die zijn ingevoerd. Bij ons is bijvoorbeeld over 9 jaar een deel van de hypotheek afgelost. Dit zie je terug in de grafiek. En wat gebeurt er als Michael met pensioen gaat? Zijn onze huidige pensioenregelingen voldoende om te leven zoals we nu ook doen?

Paul heeft ook een check gedaan op de verzekeringen. Missen we bepaalde verzekeringen of zijn er wellicht zaken dubbel verzekerd. Je zal je erover verbazen hoe vaak dit voorkomt. Bij ons was dit gelukkig niet het geval en ook qua premies en dekking is alles goed geregeld. Fijn!

De uitkomst van onze financiële toekomst

Na ons gesprek in Leeuwarden hebben we een paar weken later een call ingepland met elkaar. Op afstand kan je namelijk prima werken samen. Ik vond het echter wel prettig om elkaar eens gezien te hebben, vooral vanwege de materie waarover het gaat.

De conclusie was dat we de boel goed op de rit hebben. Ik moet bekennen dat dit heel veel rust geeft. Je denkt en hoopt namelijk dat het allemaal wel goed is geregeld, maar een extra check geeft heel veel rust.

Ik ben een behoorlijke cijferfreak en met het afsluiten van bijvoorbeeld de hypotheek wil ik iedere euro kunnen verklaren en vooral wil ik het snappen. Het is goed te weten dat we destijds de juiste beslissingen hebben genomen.

We hebben ook een aantal waardevolle tips gekregen waarmee de boel nog beter geregeld wordt en die gaan we de komende maanden oppakken.

5/5

Klanten beoordelen ons met 5 sterren op Google!

Bekijk onze klantverhalen Pijl
Het verhaal van Gonny en Duco
Dankzij Balans heb ik als zelfstandig ondernemer een hypotheek kunnen afsluiten.
Robin van der Harst
Klant sinds 2016
Lees verder

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden