Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Zijn Zonnepanelen Meeverzekerd?

Geplaatst op:22-08-2023

Heb jij zonnepanelen? Dan word jij natuurlijk EXTRA blij van dit mooie weer!

Wanneer huiseigenaren zonnepanelen installeren, is een veelgestelde vraag: "Zijn zonnepanelen meeverzekerd in mijn opstalverzekering?" In deze blog duiken we dieper in dit onderwerp om je een duidelijk antwoord te geven.

Zijn zonnepanelen automatisch meeverzekerd in mijn opstalverzekering?

In veel gevallen zijn zonnepanelen inderdaad meeverzekerd onder je opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan alles wat vastzit aan en om je huis. Aangezien zonnepanelen vastgeschroefd zijn aan je dak, vallen ze vaak onder deze categorie.

Echter, niet alle verzekeraars hebben dezelfde voorwaarden. Het is daarom essentieel om jouw polisvoorwaarden grondig te lezen of direct contact op te nemen met onze Janneke.

Wat zijn zonnepanelen precies?

Zonnepanelen zijn apparaten die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen vanwege de milieuvoordelen en de besparingen op de energierekening. Maar met deze investering komt ook de vraag naar boven over de verzekering ervan.

Wat als mijn zonnepanelen niet zijn meeverzekerd?

Als je ontdekt dat je zonnepanelen niet standaard meeverzekerd zijn, wees dan niet direct gealarmeerd. Veel verzekeraars bieden aanvullende modules of dekkingen specifiek voor zonnepanelen. Dit kan een kleine premietoeslag betekenen, maar het geeft je wel de zekerheid dat je investering beschermd is.

Waar moet ik op letten bij het verzekeren van mijn zonnepanelen?
Dekkingstype: Zorg ervoor dat je weet tegen welke soorten schade je zonnepanelen zijn verzekerd. Denk aan stormschade, blikseminslag of vandalisme.
Eigen risico: Net als bij andere verzekeringen, kunnen er voor zonnepanelen eigen risico’s van toepassing zijn. Het is goed om hier van tevoren van op de hoogte te zijn.
Waardevermindering: Zonnepanelen kunnen in waarde verminderen naarmate ze ouder worden. Sommige verzekeraars houden hier rekening mee bij uitkering na schade.

Conclusie

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering voor je huis en het milieu. Het is echter van belang dat je goed op de hoogte bent van hoe deze investering verzekerd is. In veel gevallen zijn zonnepanelen meeverzekerd in je opstalverzekering, maar een dubbele controle kan nooit kwaad. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan! Onze Janneke helpt je graag aan de juiste informatie en dekking voor jouw zonnepanelen.

Janneke

Voor iedere huiseigenaar met zonnepanelen is het volgens onze specialist in particuliere verzekeringen en risico’s, Janneke, van essentieel belang om goed verzekerd te zijn. Janneke’s expertise helpt huiseigenaren de juiste bescherming te vinden tegen deze risico’s.

Bekijk onze particuliere verzekeringen

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden