Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Wat is het verschil tussen verzekeringen voor een ZZP’er en MKB’er

Geplaatst op:19-04-2023

In de basis is de ondernemer in privé dezelfde, immers beide hebben een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenverzekering nodig.

Echter het bedrijf en haar verzekeringen is wezenlijk anders. Waar een ZZP’er geen personeel heeft en dus onder andere geen ziekteverzuimverzekering met aansluitende arbodienst nodig heeft is dit voor de MKB’er wel belangrijk.

Tevens zal bijvoorbeeld de aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering anders ingericht moeten worden. Zo zijn er zeker nog meer zaken waar rekening mee gehouden zal moeten worden, natuurlijk snappen wij dit als geen ander en heeft onze Simon hier al meer dan 26 jaar ervaring mee.

Risico’s verzekeren

Als je een ZZP’er of MKB’er bent, is het belangrijk om je bedrijf goed te beschermen tegen financiële risico’s. Dit kan met verschillende verzekeringen. In dit artikel geven we advies over de belangrijkste verzekeringen die je als ondernemer moet overwegen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade die jij of jouw medewerkers veroorzaken tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan schade aan eigendommen van klanten, letselschade of het toebrengen zuivere vermogensschade. Zonder deze verzekering kun je aansprakelijk gesteld worden voor de kosten. Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is daarom essentieel voor elke ondernemer.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt dekking wanneer je door ziekte of een ongeval niet meer in staat bent om te werken. Dit kan voorkomen dat je zonder inkomen komt te zitten. Het afsluiten van een AOV is vooral belangrijk voor ZZP’ers en MKB’ers, omdat zij geen aanspraak kunnen maken op een werkgeversregeling bij ziekte.

Bedrijfsautoverzekering

Als je bedrijfsauto’s  hebt, is het belangrijk om deze te verzekeren met een bedrijfsautoverzekering. Deze verzekering biedt dekking voor schade aan je auto, maar ook voor schade die je veroorzaakt aan anderen. Het is ook mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld diefstal, pechhulp en dekking voor eigen goederen in de auto. Bij meer dan 5 auto’s kom je wellicht in aanmerking voor een wagenparkverzekering wat aanzienlijk kan besparen op de premie

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand wanneer je te maken krijgt met een geschil. Hierbij kun je denken aan geschillen met leveranciers of klanten, maar ook aan arbeidsgeschillen. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kan voorkomen dat je hoge juridische kosten moet maken.

Brandverzekering

Een brandverzekering voor onder andere jouw gebouw, inventaris en bedrijfsschade is van groot belang. Belangrijk om deze verzekeringen goed in te richten. De bedrijfsschadeverzekering zorgt ervoor dat wanneer, door brand of andere oorzaken, jij jouw bedrijf niet meer kunt voeren (periode kan variëren van 1 maand tot 2 jaar) dat alle kosten en jouw winst gewoon worden doorbetaald.

Wat kan Balans voor jou doen?

Als ZZP’er of MKB’er is het belangrijk om je bedrijf goed te beschermen tegen financiële risico’s. Het afsluiten van bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, bedrijfsautoverzekering, brandverzekering en rechtsbijstandverzekering kan daarbij helpen. Laat je goed informeren over de verschillende opties en bepaal samen met onze Simon de verzekeringen die het beste bij jou en je bedrijf passen middels een uitgebreide risicoanalyse. Bij Balans helpen we je graag bij het maken van de juiste keuzes voor je bedrijf, bij ons staat voorop dat je die risico’s moet verzekeren welke jij als ondernemer niet kunt lopen. Samen zorgen we voor continuïteit van jouw onderneming, immers jij moet ondernemen en wij ontzorgen.

Simon

Wil jij graag meer weten? Kijk dan snel op pagina over zakelijke verzekering.

Wil je graag meteen een afspraak maken? Je bereikt ons op 058 213 02 00 We helpen je graag verder.

Afspraak maken

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden