Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Een erfrechtplan, heb jij het al geregeld?

Geplaatst op:16-03-2023

Uit onderzoekt blijkt dat 70% van de Nederlanders niet praat over doodgaan. Toch is het hebben van een erfrechtplan een belangrijk onderdeel van financiële planning en kan het veel problemen voorkomen.

Hier zijn 5 redenen waarom je een erfrechtplan zou moeten hebben

  • Bescherming van je gezin

Als je overlijdt zonder een testament of een ander soort erfrechtplan, dan worden je bezittingen verdeeld volgens de wet. Dit kan betekenen dat sommige familieleden meer krijgen dan anderen of dat je partner geen rechten heeft op het huis waar jullie samen in wonen. Door een erfrechtplan op te stellen, kun je ervoor zorgen dat je bezittingen op de juiste manier worden verdeeld en dat je gezin beschermd wordt.

  • Voorkomen van familieruzies

Wanneer er geen erfrechtplan is opgesteld kan dit leiden tot onenigheid tussen familieleden over wie wat krijgt. Dit kan leiden tot langdurige ruzies en zelfs tot rechtszaken. Een erfrechtplan kan veel van deze problemen voorkomen en ervoor zorgen dat je bezittingen op de juiste manier worden verdeeld.

  • Minimaliseren van belastingen

Met een erfrechtplan kun je ook de belastingen minimaliseren die je erfgenamen moeten betalen. Door bijvoorbeeld het opzetten van trusts of het geven van schenkingen, kun je ervoor zorgen dat je erfgenamen minder belasting hoeven te betalen en meer van je bezittingen kunnen behouden.

  • Bescherming van je bedrijf

Als je een bedrijf hebt dan is het opstellen van een erfrechtplan nog belangrijker. Een goed erfrechtplan kan ervoor zorgen dat je bedrijf kan blijven bestaan en dat het niet hoeft te worden verkocht om aan de erfenisbelasting te voldoen.

  • Opstellen levenstestament

Een levenstestament geeft je ook de zekerheid dat je wensen worden gerespecteerd. Je kunt bijvoorbeeld bepalen wie de voogdij zal hebben over je kinderen of wie je medische beslissingen zal nemen als je niet meer in staat bent om dat zelf te doen.  Met een levenstestament kun je de regie over je leven zo goed mogelijk in eigen handen houden, juist als je dat fysiek of mentaal niet meer kunt.

Veel voorkomende fouten bij opstellen erfrechtplan

Bij het opstellen van een erfrechtplan kunnen er verschillende fouten gemaakt worden. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het opstellen van een erfrechtplan:

  • Geen erfrechtplan hebben
  • Geen rekening houden met alle bezittingen en schulden
  • Verouderde erfrechtplan
  • Geen professioneel advies inwinnen
  • Geen rekening houden met de fiscale gevolgen

Kortom, het hebben van een erfrechtplan is een belangrijk onderdeel van financiële planning. Het kan je helpen om je gezin te beschermen, familieruzies te voorkomen, belastingen te minimaliseren, je bedrijf te beschermen en jezelf de zekerheid te geven dat je persoonlijke wensen worden nageleefd. Het is daarom aan te raden om een ​​professionele adviseur te raadplegen om je te helpen bij het opstellen van een erfrechtplan dat past bij jouw persoonlijke situatie.

Paul

Wil jij graag meer weten? Kijk dan snel op onze dienstverlening omtrent erfrecht.

Wil je graag meteen een afspraak maken? Je bereikt ons op 058 213 02 00 We helpen je graag verder.

Afspraak maken

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden