Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Uitvaartverzekering

Wanneer je je uitvaart goed regelt, nemen je nabestaanden afscheid op de manier waarop jij dat wilt. Heb jij een uitvaartverzekering?

Je uitvaart is het afscheid dat bij je past

De condoleance, de receptie en de uitvaart krijgen een persoonlijke tint. Liever een receptie in de tuin? Muzikale begeleiding die bij je past? Met de juiste verzekering is alles mogelijk. Een uitvaartverzekering is namelijk meer dan een bescherming van de nabestaanden tegen onverwachte kosten: het zorgt ervoor dat je afscheid past bij hoe jij hebt geleefd.

Afspraak makenPijl
Google Reviews

100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!

Een persoonlijke keuze

Wij kiezen de verzekering die ervoor zorgt dat jouw afscheid past bij hoe jij hebt geleefd.

Gunstige voorwaarden

Uiteraard gaan wij op zoek naar de beste uitvaartzekering met de beste voorwaarden én de laagste premie.

Een vast aanspreekpunt

Een vast aanspreekpunt vinden we belangrijk. Zeker als het gaat om een uitvaartverzekering.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten die komen kijken bij een crematie of begrafenis. Hierbij kun je denken aan het werk van de uitvaartverzorger, de kist, het rouwdrukwerk, de catering en de auto die voorop rijdt in de begrafenisstoet.

Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Je hoeft dus geen uitvaartverzekering te hebben, maar wanneer je deze niet afsluit wordt er bij jouw overlijden geen bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden om een mooi afscheid te realiseren. De kosten komen dan op hen aan.

Afspraak maken

Kosten uitvaartverzekering

De kosten voor een uitvaartverzekering hangen o.a. af van de leeftijd waarop de verzekering wordt afgesloten. Hoe jonger je bent bij het afsluiten, hoe minder je hoeft te betalen.

Advieskosten

Een advies met een Balans adviseur kost €95 met nazorg. Het nazorgabonnement (€2,95 per maand) zorgt dat je uitvaartverzekering blijft passen bij je persoonlijke wensen.

Kosten begrafenis & crematie

De kosten voor een begrafenis of crematie worden door veel mensen onderschat. Door de grafkosten liggen de kosten voor een begrafenis vaak hoger dan de kosten voor een crematie. De kosten hangen af van tal van factoren, maar gemiddeld genomen kost een begrafenis of crematie tussen de €6.500 en €11.000 in Nederland.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen:

  1. Naturaverzekering;
  2. Kapitaalverzekering;
  3. Natura sommenverzekering;
  4. Combinatieverzekering.

De natura- en kapitaalverzekering zijn de twee meest gekozen uitvaartverzekeringen. Bij een naturaverzekering betaal je iedere maand een premie. Bij overlijden keert de verzekeraar uit in de vorm van o.a. rouwvervoer, catering, rouwkaarten en meer. Hierbij worden nabestaanden veel werk uit handen genomen.

Bij een kapitaalverzekering wordt er een bepaald bedrag vastgesteld dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Bij deze verzekering zit je niet vast aan een pakket en kun je o.a. zelf een uitvaartondernemer kiezen. De adviseur van Balans inventariseert jouw persoonlijke wensen en neemt met jou alle mogelijkheden door.

Lees onze blogs over verzekeringen

Balans Leeuwarden gebouw

Onafhankelijke financiële dienstverlening

Privacybeleid
©2024 Balans Leeuwarden